Kjell Wiklund vill att Sveriges biskopar engagerar sig mer för de fattiga. Foto: Dan Hansson/Scanpix
Nyköping

Kyrkan bör stödja fattiga mer

"Vårt samhälle börjar spricka upp"
1:06 min

Prästen Kjell Wiklund i Tystberga i Nyköping är djupt engagerad som frivillig-arbetare inom det sociala fältet. Han har skrivit ett brev till alla biskopar, där han kräver ett tydligare och mera uttalat stöd till de allt fler fattiga i Sverige.

Kjell Wiklund, har tidigare varit chef på Stiftskansliet i Strängnäs. Han har engagerat sig i bland annat flykting- och asylfrågor och språkliga minoriteter.

– Jag ser att vårt samhälle börjar spricka upp. Vi ser att skillnaden mellan dem som har det bra och dem som lever ett bräckligt och skört liv blir större och större och det oroar mig, säger Kjell Wiklund.

Han vill nu att kyrkan med en samlad, gemensam röst ska uttrycker det som är kyrkans djupaste uppdrag att stötta dem för vilka livet är bräckligt och skört.

– Kyrkan är till för människor som har det svårt. säger Kjell Wiklund.

Dessutom, menar han, skulle ett biskopsstöd också fungera som en uppmuntran och inspiration för alla som arbetar socialt, både inom och utanför kyrkan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".