Hittills har sex kvinnor anmält läkaren för sexövergrepp. Foto: Cleis Nordfjell/Scanpix
Eskilstuna

Fler anmäler sexmisstänkt läkare

Utredningen kring den sexbrottsmisstänkte läkaren i Sörmland sväller. Läkaren misstänkts nu ha förgripit sig på totalt sex kvinnor under sitt arbete som läkare på vårdcentraler i Sörmland och örebro.

Läkaren häktades den 28 januari, då misstänkt för att ha begått övergrepp mot tre kvinnor. Brotten ska bestå i våldtäkt vid fem tillfällen och två fall av sexuellt ofredande.

Enligt uppgifter från polisen under eftermiddagen har nu alltså tre kvinnor tillkommit i utredningen, vilket gör att mannen misstänks för övergrepp mot totalt sex kvinnor. Alla övergreppen ska ha ägt rum i tjänsten.

Vi har tidigare berättat om att läkaren fick gå från sin anställning på en vårdcentral i örebro, efter att det framkommit uppgifter om att han betett sig närgånget mot kvinnliga patienter.

Men trots att både socialstyrelsen och Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd uttryckt oro för mannens inställning till kvinnor fick han anställning på en vårdcentral i södermanland, där han alltså ska ha begått övergrepp.

Polisen befarar att det finns ett mörkertal bland kvinnor som kan ha blivit utsatta för läkaren, och vill därför komma i kontakt med kvinnor som kan ha blivit utsatta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".