Thomas Ingemarsson i Eskilstuna. Foto: Ludvig Drevfjäll/P4 Sörmland.
Eskilstuna

Bittra föräldrar mötte politiker

"Jag känner en bitterhet"
1:08 min

Idag mötte föräldrar till barn i nedläggningshotade Gillberga skola i Eskilstuna den ansvariga politikern, Barn- och utbildningsnämndens ordförande Johan Nilsson. Politikerns ord om förståelse möttes av bitterhet och misstro från föräldrarna.

Gillbergskolan är en av fyra landsortsskolor som hotas av nedläggning. När det blev känt för några veckor sedan startade Thomas Ingmarsson en Facebookgrupp mot nedläggning. Gruppen har nu 300 medlemmar.

– Jag känner bitterhet över att man igen, trots föregående skolutrednings resultat och rapport 2007, gör det här en gång till och då sa att man skulle anpassa skolan för 100 elever och det nu är 119 elever och nu säger att det är för få eller, jag förstår inte det, säger Thomas Ingemarsson.

Barn- och utbildningsnämndens ordförande, Johan Nilsson, S, säger att han har förståelse för föräldrarnas oro. Men hans argument är samtidigt att det finns stora mängder outnyttjade lokaler. Rent teoretiskt finns det 32 000 kvadratmeter outnyttjade skollokaler man kan ta bort om man bara tittar på yta per elev. Och de kostar pengar.

– Vi vill givetvis att det ska vara god pedagogik med bra med lärartäthet istället för tomma lokaler, säger Johan Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".