Dennis Nilsson, ordförande i moderata ungdomsförbundet i Oxelösund skriver frispråkigt på sin twitter. Foto: Ludvig Drevfjäll
OXELÖSUND

Frispråkig moderat tas i örat

"Jag har alltid uttryckt mig ganska grovt"
1:21 min

Dennis Nilsson, som är ordförande i Moderata ungdomsförbundet i Oxelösund, har vid flera tillfällen varit synnerligen frispråkig på sin twitter på Internet. Hans partikollega Dag Bergentoft fördömer hans agerande.

På sin twitter skriver Dennis Nilsson om politiska beslut, sin vardag och nyheter. Men det är inte bara meddelanden om livet som förtroendevald. Till exempel har han skrivit att länstrafiken borde skjutas för att hans skolbuss inte kommit och att en deltagare i ett tävlingsprogram på TV måste ha utfört oralsex på programledningen för att ta sig vidare i tävlingen.

Dennis Nilsson fick nyligen förnyat förtroende och får fortsätta vara ordförande för Moderata ungdomsförbundet i Oxelösund. Han är också ersättare i Utbildningsnämnden. Han menar att de saker han skrivit på twitter är privata åsikter, trots att alla kan gå in och läsa vad han skrivit.

– Jag har alltid uttryckt mig ganska grovt. Det kan komma någon svordom. Det är antagligen brist på ordföråd eller liknande som ligger bakom, säger Dennis Nilsson.

Hans partikollega, Dag Bergentoft, menar att ordförandens ordval på Twitter ser illa ut och kan kopplas samman med deras officiella blogg på Internet.

– Det finns anledning för mig att prata med honom. Jag tycker inte om att man går ut på det här sättet.

Dennis Nilsson har efter uppmärksamheten kring hans frispråkiga twittrande skrivit på Twitter att han ångrar sitt språkbruk.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".