SÖRMLAND

Allt fler lediga jobb

Arbetslösheten i Sörmland fortsätter att minska. Det visar arbetsförmedlingens senaste statistik.

Det allt mer stabila konjunkturläget i landet gör att fler får jobb och antalet lediga platser på arbetsförmedlingarna blir fler.

Nästan 2 000 lediga platser anmäldes i länet i januari, vilket är 450 fler jämfört med januari för ett år sedan.

Fler får nu arbete vilket visar att förbättringen på arbetsmarknaden håller i sig, enligt arbetsförmedlignen. Nästan 1 500 personer fick jobb under januari, vilket är 350 fler än januari förra året.

Men arbetslösheten är fortfarande hög i länet. 8,6 procent var arbetslösa i januari. I hela landet var motsvarande andel 6,8 procent.

Arbetsmarknaden ser ljusare ut framförallt i I Eskilstuna, Oxelösund och Katrineholm där arbetslösheten har minskat mest på ett år. Däremot var arbetslösheten högre i Flen i januari jämfört med för ett år sen.

Men Eskilstuna har - följt av Flen och Katrineholm - den högsta arbetslösheten, nästan 11 procent. Flen och Katrineholm har knappt tio.

Under de senaste fyra månaderna har det gått lite bättre för ungdomarna att få jobb.

När det gäller varsel om uppsägningar så varslade två arbetsgivare 30 anstälda i januari vilket är samma nivå som förra året.

Däremot varslades ingen inom tillverkningsindustrin.

Fredrik Blomberg

fredrik.blomberg@sverigesradio.se

016-16 16 37

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista