"Inget behov av skyddat boende"

Det blir inget skyddat boende för ungdomar med invandrarbakgrund som har utsatts eller riskerar att blir utsatta för hedersrelaterat våld. Det säger Länsstyrelsens socialkonsulent, Aina Backberg. Hon menar att det inte finns ett så stort behov av det, enligt den kartläggning som Länsstyrelsen nyligen genomförde.

Sörmland får en miljon kronor för arbetet mot hedersrelaterat våld, enligt beslut av regeringen på onsdagen. Pengarna ska satsas på utbildning för de personer inom polisen, socialen och sjukvården som kommer i kontakt med ungdomar som har eller riskerar bli ustsatta för hedersvåld.

I en tidigare kartläggning om behovet av insatser för ungdomar som hotas eller riskerar att hotas av sina anhöriga uppgav 200 unga kvinnor med invandrarbakgrund i Sörmland att de hade utsatts för eller riskerade att utsättas för hedersrelaterat hot och våld under 2002.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista