katrineholm

Kameltorget hotas av indraget bidrag

Framtiden för projektet Kameltorget i Katrineholm är i farozonen. Projektet har fått bidrag från länsstyrelsen för att starta och meningen är att det skulle omvandlas till ett socialt företag och ge jobb åt somaliska kvinnor i egna företag.

Tidigare har kommunen preliminärt sagt ja till att stötta Kameltorget med 800 000 kronor, men nu säger det socialdemokratiska kommunalrådet Göran Dahlström till Katrineholms-Kuriren att det annat budgetläge gör att det inte är möjligt för kommunen att gå in med pengar.

Det här innebär även att en medfinansiär drar sig ur enligt tidningen. Det är den statliga myndigheten ESF-rådet som ligger under arbetsmarknadsdepartementet som tidigare lovat att gå in med lika mycket pengar som kommunen.

Hittills har 19 kvinnor med företagsambitioner deltagit i projektet och lärt sig att utveckla affärsidéer och hur man blir egen företagare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista