Kvinna åtalad för förskingring

En kvinna i 40-årsåldern åtalades på fredagen misstänkt för att ha förskingrat närmare 400 000 kronor från det Katrineholmsföretag hon var anställd vid.

Det företag kvinnan arbetade vid är ett landets större tillverkare av Betong och företaget har kunder över hela landet.

Kvinnan som arbetat på företaget i drygt 15 år ansvarade bland annat för att ta ut pengar på företagets postgiro- och checkkonto.

Det var också det som gjorde det möjligt för kvinnan att vid ett 16-tal tillfällen mellan åren 1997 och 2001 ta ut nära 400 000 kronor och stoppa dessa, enligt åtalet, i egen ficka.

Enligt åklagaren, Inga-Lill Staffansson, har kvinnan i förhör sagt att hon pressats av olika personer på pengar och att det var därför hon tog pengarna. Vilka dessa personer är vill kvinnan dock inte avslöja.

Stölderna upptäcktes när kvinnans arbetskamrater upptäckte att det fattades pengar i företagets handkassa. Något som ledde till att kvinnans omfattande stölder så småningom avslöjades.

Åklagaren bedömer kvinnans agerande som grovt efersom hon systematiskt och vid flera tillfällen tagit pengar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista