Flen

Mobbare jagade elever med järnrör

Skolinspektionen kritiserar Flens kommun för att inte gjort tillräckligt för att förhindra mobbning på Malmaskolan. Det gäller ett fall där en elev under flera års tid slagit elever, dragit dem i håret och varit elak mot flera elever.

I anmälningarna till Skolinspektionen beskrivs hur mobbaren under flera år jagat elever med järnrör, spadar, bundit fast dem med hopprep och skrikit grova saker efter dem. En elev har blivit förföljd sedan förskoletiden.

I anmälningarna står det exempelvis att rektorn inte visat intresse när en förälder ville berätta om hur barnet mådde av mobbarens framfart. I en annan anmälan står det att en mamma var tvungen att vara med sitt barn i skolan eftersom barnet inte vågade gå dit utan henne.

Flens kommun förklarar för Skolinspektionen att den har gjort utredningar och bland annat sett till att mobbaren övervakats på rasterna, men det hindrade inte mobbaren från att slå till igen.

Nu ska Flens kommun se över sina rutiner kring hur den jobbar för att förhindra att liknande mobbning sker, säger Malmaskolans ställföreträdande rektor Lars Unnersjö.

Senast den 16 maj ska kommunen ha redovisa vad den gjort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista