Landstingsstyrelsens ordförande, socialdemokraten Åsa Kullgren.
sörmland

Ungas situation undersöks

Barns psykiska ohälsa kartläggs i länet.
1:14 min

Att många barn och ungdomar mår psyksikt dåligt är en rapportering vi fått vänja oss vid de senaste åren. Nu ska det sörmländska landstinget och länets kommuner skaffa sig en bild av vad som gör att den psykiska ohälsan bland unga är så hög.

– Det är ett stort problem som man ser i hela samhället, att den gruppen är utsatta. Och det är någonting som vi tar på väldigt stort allvar, säger Åsa Kullgren, (S) landstingsstyrelsens ordförande.

Åsa Kullgren ser allvarligt på att många barn och ungdomar i länet mår psykiskt dåligt och därför så kommer hon tillsammans med de högst ansvariga politikerna i länets kommuner att träffas för att försöka sätta sig in i de ungas situation och försöka få svar på var de kan sätta in stöd för att de unga ska må bättre.

Kanske ser situationen och problemen olika ut för en ung tjej i Flen och för en kille som växer upp i Trosa?

Och det är viktigt att det är just de högst ansvariga politikerna som ses och skaffat sig en bild av läget är viktigt enligt Kullgren.

– Poängen är att det här sträcker sig över flera verksamheter som skolan, sociala myndigheter och barn och ungdomspsykiatrin. Och det är de som sitter på den bästa kunskapen, säger Kullgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".