Ica skrotar Kronägg - äggproducent hotas

Ica rekommenderar alla ICA-handlare att inte köpa ägg från Kronägg. Ica anser att Kronägg inte klarar de kvalitetskrav som ICA ställer på sina leverantörer.

- Jag får förmodligen ge mig då. Det är stor del av vår produktion. Hönshuset omsätter 1,7 miljoner. Det kanske inte bara är Kronägg som råkar illa ut utan vi producenter ligger jätterisigt till, vi får ta den största smällen.

Sven-Åke Svensson, chef på Ica säger till TT att Kronägg inte klarar kraven på matsäkerhet och kvalitet och menar också att Kronägg brister i omsorgen om hönsen. Lars Olsson är en av de bönder som levererar ägg från sin gård i Sörmland till Kronägg. Han har bara hållit på med äggproduktion i knappt ett halvår och ser nu sin verksamhet hotad.

Lars Olsson har svårt att förstå icas argument och undrar var han ska göra av sina 5000 ägg som han levererar varje dag.

- Jag blir livrädd. Jag är tagen på sängen. Blir vi inte av med äggen är det katastrof. Jag tror inte att det är fler packerier som tar emot fler leverantörer idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista