Anmärkningar på badvattnet i Strängnäs

När Strängnäs kommun undersökte kvalitén på vattnet vid badplatserna blev det godkänt, men det fick anmärkningar på flera platser. Det uppger Naturvårdsverket och Smittskyddsinstitutet, som sammanställt kommunernas mätningar.

De badplatser som fick en anmärkning, men blev godkända, var Merlännabadet, Strängnäsfjärden och Häradsbadet. Det gäller anmärkningar på halter av olika bakterier.

Vid undersökningar i Katrineholm, Flen, Vingåker och Nyköping fick badplatserna godkänt, men däremot var det alger i Marsjön i Vingåker.

Under perioden 1998-2002 har det skett en påtaglig förbättring av badvattnet i Sverige visar EU:s sammanställning, enligt Naturvårdsverket. 

Sveriges badvatten måste leva upp till EU:s krav vad gäller bakteriehalter. Varje kommun skall se till att det görs provtagningar av badvattnet under badsäsongen på de badplatser som finns inom kommunen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista