Åklagare Anna Carlsson Lundh säger att hon anser att bevisningen är stark mot den misstänkte 62-åringen. Foto: Per Thyrén/Sveriges Radio Sörmland.
KATRINEHOLM

Mordmisstänkt pappa åtalas

"Det är i varje fall 48 knivhugg"
1:37 min

Det var hedersmotiv som låg bakom mordet på en 21-årig kvinna i Katrineholm i november. Det säger åklagaren. Nu har den misstänkte pappan åtalats misstänkt för mord.

Den 62-årige man från Katrineholm har suttit häktad sedan i mitten av november misstänkt för att ha dödat sin adoptivdotter. Under fredagen åtalades han vid Nyköpings tingsrätt för mord.

Åklagare Anna Carlsson Lundh säger att hon anser att bevisningen är stark. Dels i och med mannens erkännande, dels i och med den tekniska bevisning i form av DNA-spår på platsen och dels att den rättsmedicinska undersökningen kunnat visa att de 48 sticksår som kvinnan hade stämmer överens med mordvapnet som är kopplat till mannen.

Åklagare Anna Carlsson Lundh menar att det ligger hedersmotiv bakom 62-åringens handlande och att det är styrkt att han var ensam gärningsman.

Utan att närmare gå in på påföljdsfrågan som normalt är fängelse i 10 till 18 år eller livstids fängelse för mord, så menar hon att det faktum att mordet var hedersrelaterat gör gärningen särskilt allvarlig.

-- Den åtalade anser att hennes sätt att leva skadat familjens heder, berättar Anna Carlsson Lundh.

Åklagaren yrkar också på att gärningsmannen ska utvisas ur Sverige efter avtjänat straff.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".