Handboll

Kval väntar för IFK Nyköping

"Vi har inte kunnat hålla ihop det sett över hela säsongen"
1:55 min

IFK Nyköping förlorade hemmamatchen mot Irsta med 24-15 (12-9) i division 1 norra. Därmed är det nu också i teorin klart att laget måste kvala för att behålla sin plats i ettan.

Redan innan matchen mot topplaget Irsta var det i praktiken klart att IFK Nyköping skulle behöva kvala. Det var ändå ett laddat hemmalag som gick ut på planen. Det var dock gästerna som höll i taktpinnen genom hela matchen och på slutet rann siffrorna iväg.

– Om man bortser från resultatet och ser till prestationen så tycker jag faktiskt att vi håller ihop det bättre än vad vi har gjort på länge, säger IFK:s spelande tränare Stefan Germerud.

I början av april väntar nu kval för IFK som därmed också har gott om tid på sig att förbereda sig.

– Vi ska träna på som vanligt sen får vi se om vi lägger in någon träningsmatch för att hålla matchtempot upp, säger Germerud.

En viktig kugge i IFK:s lag är handskadade Andreas Asp. Han har kommit igång och börjat träna men huruvida han är spelklar till kvalet är osäkert.

– Det beror på vem man lyssnar på, hans doktor eller honom. Det är mycket möjligt att han står där men det beror på hur läkningen går, säger Stefan Germerud.

Martin Brunelius
martin.brunelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".