Pendlare köar till buss efter tågstopp. Foto: Jonas Carnesten/Sveriges Radio.
Sörmland

Pendlare i Mälardalen får ersättning

Efter vinterns tågkaos kommer pendlare i Mälardalen att få ersättning av SJ. Men trots förseningar och inställda tåg på grund av exempelvis fordonsbrist har ändå tågtrafiken fungerat bättre än förra vintern konstaterar SJ i ett pressmeddelande.

Det gäller SJ:s pendlare med årskort eller månadskort, men även de som pendlat med till exempel TIM- trafik i Mälardalen kommer att få kompensation vid inköp av nya resor.

– Vi vill kompensera de Mälardalsresenärer som särskilt har påverkats under de gångna vintermånaderna, säger Nina Hornewall, SJs Försäljningsdirektör.

– Denna vinter har inte varit lika hård som förra vintern från trafikal synpunkt och tågtrafiken har som helhet fungerat avsevärt mycket bättre. Men Mälardalen har i högre grad än andra delar av Sverige påverkats av problem. Vi vet att våra resenärer har drabbats och det känns rätt att kompensera för detta, säger hon.

Berörda resenärer hänvisas till resebutikerna i Eskilstuna, Katrineholm och Nyköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".