Läkare anmälda för felbehandling

Flera läkare vid vårdcentralen i Strängnäs och vid Mälarsjukhuset i Eskilstuna har anmälts till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd. Anmälningen är gjord då anhöriga anser att läkarna felbehandlat en sjuk kvinna, vilket senare ledde till hennes död.
Enligt anmälan skickades kvinnan mellan hemmet och olika kliniker under drygt fem månaders tid. Till slut fick hon diagnosen lungsäcksinflammation, och skickades hem med smärtstillande medicin. Men när kvinnan avled, 63 år gammal, dog hon i lungemboli, något som kvinnans tre döttrar hela tiden hävdat att deras mor led av. Enligt anmälan, som nu gjorts till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, sökte kvinnan även vid ett senare tillfälle hjälp på vårdcentralen i Strängnäs, då hon hade smärtor och andningsproblem. Även då skickades hon hem med smärtstillande medicin, enligt döttrarna. Bara en vecka senare avled kvinnan i lungemboli. Döttrarna uppger i brevet att de är mycket besvikna på sjukvården, och att de gör anmälan för att undvika liknande saker händelser i framtiden.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".