Gymnastikföreningen vill att kommunen satsar på en ny hall. Bilden är från en annan idrottshall. Foto: Scanpix.
Strängnäs

Full idrottshall drabbar tjejer

"Kön till att börja träna gymnastik är lång"
1:55 min

Strängnäs Gymnastikförening har tröttnat på att låta sina 300 barn och ungdomar träna och trängas i Thomashallen.

– Det är för fullt för att vi ska kunna ha en effektiv träning med alla dessa ungdomar, säger Conny Lundevall, ordförande i Strängnäs Gymnastikförening.

Föreningen tycker det är dags att kommunen nu satsar mer på idrott där tjejerna är i majoritet och bygger en ny hall.

– Av gymnasterna är 80 procent tjejer som drabbas av det här. Kön till att börja träna gymnastik är väldigt lång, säger Conny Lundevall.  

Strängnäs kommun kan inte lova om och i så fall när en ny hall kan byggas.

– Vi ser att de gör ett bra arbete för jättemånga barn och ungdomar. Vi har en hall i tankarna, jag kan inte lova när den kan bli byggd. Det beror på ekonomin. Vi vill inte investera för mycket med lånade pengar. Det pågår upprustning av Vasavallen och IP Hammaren i Mariefred och en ny idrottsplats i Stallarholmen, men en ny gymnastikhall finns med i tankarna. Vi ser hur fort ekonomin svänger och nu har vi några svåra år framöver. Det är svårt att säga när, men i slutet av mandatperioden. Jag vågar inte ge några löften, säger Marianne Andersson (C), ordförande i teknik och fritidsnämnden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".