Centrala förhandlingar på Volvo

Det blir centrala förhandlingar om Volvos planer på att flytta hjullastarmonteringen från Eskilstuna till Arvika. Det enades de fackliga organisationerna om på måndagen.
Stig Ståhlberg ordförande för tjänstemännen i SIF, säger att facken gör allt de kan för att få ledningen för Volvo Wheel Loaders att ändra sina planer. Facken försöker också parallellt på olika sätt att påverka Volvoledningen högre upp i organisationen. Vid en flytt av hjullastarmonteringen förlorar 125 anställda i Eskilstuna sina jobb. De lokala förhandlingarna strandade för några veckor sedan. Då hade ledningen granskat ett löntagarkonsultrapport som hade gjorts på fackens uppdrag. Slutsatsen i rapporten var att Volvo inte gör de samordningsvinster som ledningen hävdar. Ledningen för Volvo Wheel Loaders stod trots det fast vid en flytt och nu väntar centrala förhandlingar innan styrelsen för bolaget fattar det slutgiltiga beslutet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista