Huspråmar i Trosa oroar

Det socialdemokratiska kommunalrådet i Trosa, Greger Tidlund har fått ett protestbrev som de närmast boende vid Edanöbron i Trosa har skrivit under. De boende kräver att de huspråmar som ligger vid bron ska avlägsnas.

I protestbrevet skriver man att pråmarna, som är nitton stycken, kan komma att ”skämma” stadens utseende och att det finns risk för att de kan betraktas som slumbostäder.

Men det tror inte Greger Tidlund. Han menar att det kostar en hel del pengar att underhålla och äga de här båtarna, så oron tror han är obefogad.

De boende vid Edanöbron har överklagat till Länstyrelsen för att få bort pråmarna, som man dessutom tycker skymmer utsikten för dom som bor närmast och att de är fula. Kommunalrådet Greger Tidlund säger att, de värderingarna kan han inte ställa upp på. Han säger också att, skulle det vara så att Länstyrelsen upptäcker att kommunen har begått ett fel, så får väl man väl ompröva bygglovet, eller vad man gör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".