Ekskilstunaföretag säljer fotbollsbiljetter till dubbla priser

Fotbollsbiljetter till matcher i engelska Premier league säljs för mer än dubbelt så mycket som det ordinarie priset av Eskilstunaföretaget Tickets2sport. En försäljning som upprör de engelska storklubbarna.

Både representanter för Manchester United och Arsenal är mycket upprörda över att företag utomlands säljer lösa biljetter utan att ha ett avtal med klubbarna, en handel som de anser är olaglig. I Storbrittanien är handeln med fotbollsbiljeter där priset ökar kraftigt förbjuden. Eskilstunaföretaget säger dock att deras handel inte är olaglig i Sverige och att man därför kommer att fortsätta med handeln.  Eskilstunaföretaget köper sina biljetter av agenter i Storbrittanien. Enligt Manchester United och Arsenal finns det dock inga avtal med agenterna. Klubbarna misstänker istället att agenterna har kontakt med ett flertal medlemmar och köper deras biljetter och sen säljer dem vidare. De många leden och påslagen gör att biljetterna blir mycket dyra, ända upp till 800 kronor över det ordinarie priset, när de slutligen når de svenska kunderna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".