Ryanair arga över nytt förslag

Ryanair, som flyger från bland annat Skavsta flygplats utanför Nyköping, är missnöjda över regeringens förslag angående säkerhetsavgifter på landets privat- och kommunägda flygplatser.

Därför har företaget skrivit ett brev till justitieminister Thomas Bodström där man kräver att regeringen drar tillbaka förslaget. Enligt Ryanair kommer förslaget att drabba flyget och leda till högre biljettpriser. Förslaget omfattar inte Luftfartsverkets 19 flygplatser med bland andra Arlanda och Sturup, som redan omfattas av de skärpta reglerna. Däremot berörs flygplatser som exempelvis Skavsta, Västerås och Norrköping. I de flesta andra EU-länder är säkerhetsarbetet på flygplatserna ett uppdrag som sköts av polisen. Men eftersom polisens resurser i Sverige är begränsade tvingas flygplatsen själva att anställa personal för att klara de skärpta säkerhetskraven.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista