Eskilstuna

Verktyg för miljoner stals

I början av mars slog Göteborgspolisen till mot en lokal i Göteborg och hittade då 45 pallar med verktyg. Pallarna visade sig vara stulna någon vecka tidigare från företaget Skanlog Lagerpartners lokaler i Eskilstuna.

Enligt polisen handlar det om proffsverktyg för hantverkare. Godset är värt uppemot tre miljoner kronor.

En 38-årig man är häktad misstänkt för grovt häleri och på måndag ska åklagaren ta ställning i åtalsfrågan, säger Lennert Westergren, som är förundersökningsledare vid polisen.

Enligt polisen ägde stölden sannolikt rum i slutet av februari. Det rör sig om proffsverktyg för hantverkare, elektriska borrmaskiner och annat. Lastpallarna stod uppställda i ett magasin och väntade på att köras ut till återförsäljare.

Hur och när stölden skedde är inte klarlagt. En 38-årig man i Göteborg sitter häktad misstänkt för häleri men vem eller vilka som låg bakom stölden är än så länge oklart och den häktade mannen vill inte berätta något för polisen.

Företaget Skanlog Lagerpartners AB sysslar med magasinering och lagring.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".