Fler poliskontroller i länet under påsken. Foto: Chris Maluszynski/Scanpix.
Sörmland

Extra fartkontroller under påsken

Många påsklediga sörmlänningar är ute på vägarna. Därför satsar polisen på fler fartkontroller på vägarna i nästa vecka, och de ska kolla extra mycket på vägar med höga tillåtna hastigheter.

– Vi kommer att göra större insatser på E20 och på E4 i samband med påsktrafiken säger Inge Carreman, chef på polisens trafikavdelning i Sörmland.

Enligt trafiksäkerhetsföreningen NTF i Sörmland skulle runt 100 liv kunna räddas varje år på de statliga vägarna om alla höll fartgränserna. 

– I vårt län kommer vi att bland annat bemanna ett antal publika platser där vi kan nå många resenärer som är på väg att fira påsk på annan ort. NTF Sörmland kommer i första hand att kommunicera kring den ringa tidsförlust man gör genom att hålla hastighetsgränsen. Dessutom vinner man så mycket mer i ökad säkerhet på sin resa, säger NTF-Sörmlands verksamhetschef Lars Nordquist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".