Eskilstuna

Friskolerektor angriper kommunledning

Rektorn för British Juniorskolan i Eskilstuna, Thomas Jarlsbo, går i ett pressmeddelande idag till hårt angrepp på kommunens politiska ledning. Enligt Jarlsbo så utsätter kommunen skolans sexåringar för stor fara.

 Enligt rektor Thomas Jarlsbo som också är vd i bolaget British Schools AB, som driver fristående skolor, så utsätter Eskilstuna kommun skolans sexåringar för stora faror genom de rivnings- och byggprojekt som ska genomföras i Odlarskolans grannskap, dit Juniorskolan ska flytta till hösten.

Enligt rektorn så har kommunen i ett mail, uppmanat skolledningen att informera barn och föräldrar om att eleverna måste välja en alternativ, säkrare väg till skolan, som det också ska sättas upp skyltar kring. Byggnadsarbeten kommer enligt brevet att fortgå fram till år 2014.

Thomas Jarlsbo säger i pressmeddelandet att han är chockad över kommunens hänsynslöshet, och att Juniorskolan inte fick någon information om byggplanerna när de förslogs ta över Odlarskolans lokaler.

Jarlsbo har tidigare uttryckt missnöje med Odlarskolan, som han menar är för liten för skolans verksamhet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".