Socialsekreterarna i Torshälla har fullt upp med att hjälpa alla som mår dåligt och har ekonomiska problem. Foto: Henrik Montgomery/Scanpix.
Eskilstuna

Socialsekreterare slår larm

Efter att socialsekreterare i Torshälla slagit larm om sin arbetssituation ses nu situationen över.

Låg bemanning, hög omsättning på personal och brister i hanteringen av ärenden som gäller barn, är några av de problem som en grupp socialsekreterare på orten larmar om till förvaltningen.

Arbetsmarknads- och familjeförvaltningen i Torshälla ser nu över arbetssituationen på förvaltningen, efter att flera anställda slagit larm i ett brev skickat till den egna arbetsplatsen.

Hög personalomsättning, bortprioritering av viktiga arbetsuppgifter är några av problemen som pekas ut.

– När de här frågorna kommer så upp så måste ju jag se över det, säger Anders Jungklo som är enhetschef på arbetsmarknads- och familjeförvaltningen i Torshälla.

Han medger att brevet inte var någon rolig läsning när han fick det, men menar samtidigt att han tacklat en del av de problem som påtalas i brevet, bland annat genom att förstärka personalstyrkan.

Var och när problemen ska ha tagit sin början vet inte Anders Jungklo, som började arbeta på förvaltningen i vintras.

– Historiskt sett så vet jag inte så mycket, utan jag följer den situationen som är här och nu, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".