Fler söker utbildning på Mälardalens högskola. Foto: Sveriges Radio
Eskilstuna/Västerås

Fler söker till högskolan

Intresset för att studera på högskolan till hösten är rekordstort. Totalt har drygt 19000 personer sökt en kurs eller ett program på Mälardalens högskola till hösten. det är en ökning med sju procent jämfört med förra året.

Det program som lockat flest antal sökande till hösten är socionomprogrammet, ett program som ges för första gången på högskolan. I år har antalet som valt Mälardalens högskola i första hand ökat.

– Dessutom är det fler som har Mälardalens högskola som sitt förstahandsval, vilket är glädjande, säger Susanne Rönnemark Nording, studentcentrum på Mälardalens högskola.

I år har antalet som valt Mälardalens högskola i första hand ökat. Den största ökningen av antal förstahandssökande har det internationella marknadsföringsprogrammet.

Andra program som också lockat fler förstahandssökande är bland annat civilingenjörsprogrammen och vårt datavetenskapliga program.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".