Överskattad? Foto: Michael Berwick/Sveriges Radio.
SÖRMLAND

Överskattade sevärdheter i ny bok

"Flen är ingen stad jag skulle semestra i"
1:37 min

Det finns mängder av överskattade turistattraktioner i Sörmland. Till dem hör Violtorget i Flen och Kalklinbanan. Det enligt författaren Johan Tell.

En av Sörmlands mest trista sevärdheter är Violtorget i Flen. Det hävdas i en bok av författaren Johan Tell. Han har rest runt i Sverige i jakt på överskattade turistattraktioner och har samlat ihop 121 stycken. Fem finns i Sörmland.

Men informationsstrategen Marianne Rynefeldt Skog och Pernila Hagström som är turistansvariga i Flens kommun tar inte kritiken mot Violtorget på något särskilt stort allvar.

– Jag skulle inte kalla Violtorget för en sevärdhet. Men det är en trevlig plats att sitta på.

Men det finns de som inte direkt anser att Flen är Sörmlands semesterstad.

– Flen är en tråkig stad. Men för många också ganska idyllisk. Många Stockholmare flyttar ju hit. Men det är ingen stad jag skulle semestra i, säger Marianna Kakkonen som bor i i Flen.

Förutom Violtorget i Flen är Fantomenland, som tidigare fanns i Parken Zoo, en annan överskattad sevärdhet, enligt Johan Tell.

De andra är Vrå stenåldersby, Skyttegravarna i Malmköping och Kalklinbanan.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".