Falska fakturor orsak till avveckling

Företaget Callmedia, som nyligen fälldes i Marknadsdomstolen, har beslutat att lägga ner sin verksamhet som teleoperatör för betalsamtal och internet. Det var Konsumentverket som stämde företaget Callmedia inför Marknadsdomstolen efter att tusentals kunder hade hört av sig om felaktiga telefonräkningar.

En av dem som fått falska fakturor av företaget är Thomas Larsson i Eskilstuna. Han tycker att det är bedrövligt att det finns företag som utnyttjar kunder. Innan han fick en faktura där han debiterades för att ha besökt olika porrsjter, hade han aldrig hört talas om företaget Callmedia.

Marknadsdomstolen har slagit fast att det är olagligt att hävda att någon är betalningsskyldig utan att ett särskilt avtal har upprättats. Det är även olagligt att skicka ut fakturor för betaltjänster som inte är beställda.

På Callmedias hemsida står det att företaget inte kommer att vidta några åtgärder när det gäller obetalda fakturor för internettjänster. Det står också att företaget har lagt ner den delen av bolaget som skickar ut fakturor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista