Tony Olsson fritagen inatt- flyktbil ägs av man i Nyköping

Den flyktbil som Tony Olsson och hans medfångar rymde i inatt ägs av en 30 årig man i Nyköping. Polisen i länet kommer att kolla upp spåret.

Det går ännu inte att säga om bilen är stulen eller om bilägaren har någonting med det hela att göra. Flyktbilen är ännu inte upphittad utan polisen i Sörmland fortsätter letandet. Det var inatt som den livstidsdömde Tony Olsson fritogs från Hallanstalten i Södertälje. Tillsammans med tre andra fångar tog dem med hjälp av vapen två vakter som gisslan. Flera skott avlossades men ingen person skadades. Utanför Hall väntade två medhjälpare i en bil som uppges ha varit en röd Saab 9000. Polisen i Sörmland satte inatt upp vägspärrar i länet men dem togs bort imorse. Istället letar polisen i länet efter flyktbilen. Enligt Rikskriminalens chef Lars Nylén är de tre övriga fritagna dömda till fängelsestraff på mellan 3 och 12 år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista