Projektet blev en flopp

En riktig flopp, ja det skulle man kunna säga att arbetsmarknadsstyrelsens projekt med att få in fler invandrare i jobb i Eskilstuna blev.

Hälften av projektpengarna är använda och bara tio personer har fått ordinarie anställning målet var att 250 personer skulle komma in på arbetsmarknaden. För 5,3 miljoner kronor från Arbetsmarknadsstyrelsen ska drygt 250 invandrare få jobb i Eskilstuna innan årsskiftet. Än så länge har de förbrukat nästan hälften av pengarna och endast 10 personer har fått en ordinarie anställning. Projektet går ut på att ha specialutbildade arbetsförmedlare som hjälper till att hitta lämpliga arbetsplatser åt invandrare. Sedan ska de även fungera som en mentor för både arbetsgivaren och den anställde och hjälpa till vid till exempel språkliga eller kulturella svårigheter. Projektet med arbetsplatsintroduktion för invandrare startades i höstas i 20 kommuner runt om i landet, en av de var Eskilstuna. Pentti Mäkinen, biträdande chef på arbetsförmedlingen i Eskilstuna är inte nöjd med projektet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista