Kommisarie åtalad

En 35-årig kommissarie vid länskriminalen i Stockholm åtalades på fredagen vid tingsrätten i Eskilstuna på sannolika skäl misstänkt för ringa narkotikabrott, grovt vapenbrott och i andra hand grovt tjänstefel.

Kommissarien misstänks för att ha försökt infiltrera och spränga en kokainliga som från augusti fjol till januari i år smugglat in kokain från Sydamerika via Nederländerna, värt 2,5 miljoner kronor i missbrukarledet. Han misstänks för att genom så kallad brottsprovokation ha förmått personer att begå kriminella handlingar. Vapenbrottet ska ha bestått i att kommissarien haft ett stort antal olagliga vapen. Nio andra personer i kokainligan, däribland en 34-åring som agerat infiltratör åt kommissarien, åtalades samtidigt. De är misstänkta för bland annat grovt narkotikabrott och grov narkotikasmuggling. Rättegången inleds nästa fredag, den 6 augusti.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista