Eskilstunabo i kokainhärvan skyller på kommissarien

Åtalet mot de inblandade i den stora narkotika och vapenhärva, som utretts av bland annat sörmlandspolisen, lämnades idag in till Eskilstuna tingsrätt. Flera eskilstunabor figurerar i utredningen och även en högt uppsatt poliskommisarie från Stockholm.

Poliskommissarien från Stockholm åtalas för att ha hjälpt till att starta upp kokainhandel, med hjälp av en informatör som infiltrerat en brottslig organisation, denne man en 35-årig man från Eskilstuna.

Men advokaten Nils Uggla, som företräder informatören, säger att hans klient helt agerat på uppdrag av poliskommisarien.

Poliskommisarien pekas alltså ut av informatören som den som bär ansvaret men det förnekas av kommissariens advokat, Per Liljekvist, som säger att det handlar om lögner vilka kommer att visa sig under utredningen.

Sammanlagt står 10 personer åtalade med olika grad av inblandning. I utredningen framkommer det att poliskommissarien och eskilstunabon sammankopplas, inte bara med narkotika utan även med vapen, bland annat automatvapen, enhandsvapen, handgranater och sprängämnen. Var merparten av dom här vapnen finns, vet polis och åklagare inte idag, men enligt chefsåklagare Katarina Johansson Welin, har en del vapnen figurerat i andra brottsutredningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista