Persson lovar miljarder till kommunerna

Krafttag mot arbetslösheten, enklare regelverk för småföretag och 1,5 miljarder kronor redan i år till kommunerna. Det lovar statsminister Göran Persson i en programförklaring på DN debatt tillsammans med vänstern och miljöpartiet. På söndageftermiddagen ska Göran Persson tala i Björkvik.

Kommunerna lovas 1,5 miljarder i extrapengar redan i år, pengar som skall användas till att stärka många kommuners skrala ekonomi. Under hösten vill samarbetspartierna också satsa på att förenkla för småföretagarna. Pengar till finansiering i mycket tidiga skeden, så kallad såddfinansiering, och annan riskkapitalförsörjningen för näringslivet ska stärkas. Särskild uppmärksamhet ska ägnas kreditgarantier för småföretagare i glesbygd.

1,7 miljarder till ska år 2005 delas mellan kommuner och landsting för att avhjälpa brister inom vården, skriver de i Dagens nyheter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista