Miljöpartiets val av språkrör

Ericsson kandiderar i motvind

Trots att miljöpartiets valberedning lagt fram Åsa Romson som kvinnlig kandidat till nytt språkrör så backar inte den riksdagsledamoten Gunvor G Ericsson tillbaka. Hon kandiderar fortfarande till posten på partiets kongress som startar i morgon.

– Vi har en tradition i vårt parti att det är ombuden som väljer på kongressen. Jag har en gång tidigare, 1999, kandiderat mot valberedningens förslag och då slutade den omröstningen i lika röstetal så kongressen fick göra om omröstningen en gång till så visst kan man utmana valberedningens förslag. Min kandidatur bygger på att flera vill att jag ska kandidera och det är ingen kritik mot valberedningens förslag, säger Gunvor G Ericsson.

När Gunvor G Ericsson tycker att det är kongressen som imorgon fredag ska säga sitt om de som kandiderar till posten som nya språkrör efter att Maria Wetterstrand och Peter Ericsson nu gjort sitt.

På kongressen ska man dessutom prata framtid och staka ut ett nytt partiprogram.

Förutom de gamla käpphästarna om att slopa kärnkraften, satsa på förnyelsebara energikällor och att rusta tågnätet, så ser Gunvor G Ericsson de ökade inkomstklyftorna som något partiet ska kämpa emot.

– Kan man då göra så att det finns en social grundtrygghet i samhället, att man kan känna delaktighet så leder det också till en bättre folkhälsa. Mår människor bra och kan känna livskvalitet då vågar man också pröva nya utmaningar.