Fotboll

Mållöst när Bissarna kryssade

2:47 min

Nyköpings BIS spelade 0-0 hemma mot Arameiska Syrianska i division 2 södra Svealand. Målskyttet går fortfarande trögt för Bissarna men spelmässigt var det ett steg i rätt riktning, åtminstone i den första halvleken.

Nyköpings BIS har fått en tveksam start på årets säsong. Det är framförallt effektiviteten vid målchanser som uteblivit. I matchen mot tippade topplaget Arameiska Syrianska spelade Nyköping bra i den första halvleken och skapade en jättechans. Ett inlägg från Philip Järpehag damp ner framför fötterna på en helt ren Dago Funes i straffområdet men gästernas målvakt lyckades med både tur och skicklighet tippa bollen utanför.

– Första fyrtiofem är en spelmässigt väldigt bra halvlek. Vi bygger upp spelet bra och kommer till i den sista tredjedelen. Nu ska vi ha dit dom också, säger Nyköpings tränare Niklas Hjelm.

Spelkvaliteten sjönk i den andra halvleken där båda lagen slog mycket långbollar och kämpade. Även målchanserna lyste med sin frånvaro varför resultatet 0-0 till slut kändes logiskt. Nyköping har bara tagit en seger på de sex första omgångarna och avståndet till toppen ökar.

– Vi är jävligt starka på hösten, säger Niklas Hjelm.

Martin Brunelius
martin.brunelius@sr.se