Rätterna har gett vägverket klartecken

Efter att Vägverket fått rätt i Länsrätten och Kammarrätten kommer nu de flesta av sommarens planerade beläggnings- och förstärkningsarbeten, som legat nere under sommaren, att sätta igång.

Beläggningsarbetena i Sörmland har inte kunnat göras i sommar som planerat eftersom ett entreprenadföretag i maj överklagade Vägverkets upphandling av arbetena. Överklagan togs upp av länsrätten och kammarrätten men avslogs i båda instanserna.

Att vägverket inte kunnat göra beläggnings- och förstärkningsarbetena under sommaren beror på att företaget som överklagade krävde inhibition, vilket innebar att upphandlingen inte fick fortsätta innan rättsprocessen var avklarad. Men efter länsrättens och kammarrättens beslut är det nu fritt fram.

Arbetet har försenats ett par månader och enligt Jan Jönsson på Vägverket Region Mälardalen är det viktigt att det kommer igång så fort som möjligt eftersom det finns en del vägar som är dåliga. En viktig faktor blir vädret, förutsättningarna att hinna klart till hösten är att vädret håller sig stabilt och varmt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista