Ingen tränare, inget elitseriespel

Katrineholms volleybolldamer kommer troligen inte att spela i elitserien när säsongen drar i gång i oktober. Orsaken är att föreningen inte hittar någon ny tränare efter att Tina Celinder-Nygren inte velat förlänga sitt kontrakt med klubben.

Att Tina Celinder-Nygren inte ville fortsätta som tränare i höst har man vetat om sedan i påskas men ännu, bara lite drygt två månader innan seriepremiären saknar Katrineholms volleybollklubb tränare till sitt elitserielag.

Tina Celinder-Nygren som bland annat fört laget till SM-guld, silver och brons och Europacupspel har efter fem säsonger valt att tacka nej till ett kombinerat jobb som tränare och sportchef och ingen annan har heller velat ta sig an sysslan. Bland de som tillfrågats finns Vingåkers före detta tränare Mattias Zingmark.

Utan tränare kan inte Katrineholm fortsätta spela i elitserien och styrelsen träffades under tisdagskvällen och ska även träfffas onsdag kväll för att försöka hitta en lösning och kanske heter den ändå Tina Celinder-Nygren. För när Sveriges Radio Sörmland når henne på semester utomlands kan hon tänka sig en fortsättning men vill inte säga vad som krävs för att hon ska gå tillbaka till tränarsysslan.

Någon tidsgräns för när Katrineholms volleybollklubb senast måste lämna besked vad gäller fortsatt elitseriespel finns inte, enligt Lars Härmström i KVK-styrelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista