Lovande musiker i Katrineholm

I Katrineholm pågår just nu en internationell musiktävling. Det är fyrtio unga musiker från tjugo olika länder som deltar. Det är tredje året i rad som tävlingen Swedish International Duo Competion hålls, en tävling i kammarmusik.

Arrangör av evenemanget är pianisten Carl Pontèn. Han arrangerar tävlingen för att hjälpa unga musiker och för att skapa någonting nytt och unikt i de unga musikernas liv, också fär att främja deras karriär.

De flesta deltagarna studerar vid musikskolor världen över. Piano måste finnas med som ett av instrumenten i duon. Det andra instrumentet får vara till exempel violin, klarinett eller flöjt. Tamara Mozes och Gyorgy Horvath är de enda som har valt att spela fyrhändigt piano.

De berättade att de spelat tillsammans i två år och hoppas på att kunna spela piano i framtiden som proffisionella musiker.

Finalen kommer att hållas på Musikens hus i Katrineholm på söndag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista