MDH samarbetar med Sydafrika

Mälardalens Högskola har inlett ett forskningssamarbete med Universitetet i Pretoria i Sydafrika. Just nu besöker en professor och nio doktorander Västerås för att starta projektet. Man ska samarbeta kring forskning inom området ”barn med behov av särskilt stöd”.

Det berättar Mats Granlund, som är professor i psykologi vid Mälardalens högskola.

De svenska doktoranderna från Mälardalens högskola, som ingår i projektet, kommer att resa till Pretoria i mars nästa år och under tre års tid ska samarbetet löpa med en förhoppning om ett mer långtgående samarbete.

Det handlar alltså om ett ömsesidigt forskningsprojekt där de båda länderna bidrar med sina specialkunskaper och på så sätt kompletterar varandra. Under tre års tid ska samarbetet löpa med en förhoppning om ett mer långtgående samarbete.

Ömsesidigheten märks även i att Projektet stöds av både National researchfoundation in South Afrika och av SIDA. Och den sydafrikanska professorn Erna Alant säger att hon är väldigt bekväm med samarbetesprojeket eftersom man delar och hittar kreativa lösningar tillsammans. Hon menar att inget svar finns hos antingen den ene eller den andre. Snarare finner man svaren genom gemensam problemlösning och ömsesidig förståelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".