Hårdare bevakning på Kuggnäs

I kväll är det återigen dags för den omstridda Kuggnäsfestivalen i Nyköping. Från flera håll har det kommit kritik mot att festivalen lockar till sig nazister och att rasistiska brott förekommit tidigare festivaler.

Arrangörernas har i år skrivit på sin hemsida att alla olagligheter kommer att polisanmälas och att extrempolitiska yttringar inte är välkomna. Däremot så får alla besökare ha vilka åsikter de vill, säger Hasse Flisell, talesman för Kuggnäsföreningen:

Inför årets festival så har Kuggnäs fritidsförening gått ut med att besökare som har tänkt göra hitlerhälsningar eller annat olagligt inte är välkomna och kommer att polisanmälas.

Däremot så får besökarna ha vilka åsikter som man vill, så länge de inte yttrar sig i olagligheter under festivalen.

Efter förra årets festival så gick vittnesmålen isär - enligt stockholmspolisen så var det en nazistfest, medan Sörmlandspolisen menade att något sådant inte förekommit. På närpolisen i Nyköping säger de att en viss olustkänsla finns inför helgen, men att de egentligen inte är så oroliga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista