Speedway

Zorro vidare till semifinal

Magnus "Zorro" Zetterström nådde en tredje plats i helgens GP-kval i Tjeckien. Därmed är han klar för semifinalerna, som körs första helgen i juli.

Sverige har chans att få med ytterligare förare i nästa års VM-serie i speedway. I helgen klarade fyra svenskar sina kvalkvartsfinaler.

Totalt kommer sex svenskar att köra kvalsemifinalerna i kamp om tre VM-platser 2012.

Av de svenska VM-förarna 2011 är det bara Indianernas Antonio Lindbäck som kör kvalet. Han tog en stabil femteplats sent på lördagkvällen i italienska Terenzano, placeringen bakom Västerviks Peter Ljung. Kvalet i Terenzano vanns av danske Jesper B Monberg.

I tjeckiska Divisov hade Hammarbys Magnus Zetterström chansen att vinna kvalet men han avstod sitt sista heat och slutade trea bakom vinnaren Martin Vaculic och polacken Maciej Janowski.

Piraternas Jonas Davidsson vann sitt kval i danska Esbjerg. Davidsson var mycket stabil under hela tävlingen. Sedan tidigare är Simon Gustafsson, Indianerna, och David Ruud, Lejonen, vidare till de tre som kvalsemifinalerna körs den 2 juli.

Från varje kval går fem förare vidare till kvalfinalen i Vetlanda, 20 augusti, där tre VM-platser 2012 står på spel.

– Kan vi få tre av de som är kvar vidare till Vetlanda får vi vara nöjda. Det gäller att ha lite tur i lottningen till semifinalerna, sade förbundskaptenen Bo Wirebrand.