Sörmländskt stöd för Roxbergh

Trots att få av Sörmlands ledande miljöpartister hade Claes Roxbergh som sitt förstaval till språkrör för miljöpartiet, så är många är ändå positiva till valet. Till andre vice språkrör föreslogs Maria Wetterstrand från Eskilstuna, nåt som gillas av de sörmländska miljöpartisterna, bland andra Erik Frostegren, miljöpartiet i Strängnäs.
En rundringning till företrädare för partiet i de sörmländska kommunerna visar att stödet för Claes Roxberg är stort. Men få hade Claes Roxberg som favoritkandidat. Klas Lisenko, miljöpartiet i Flen hade helst sett Åsa Domeij som språkrör. Valberedningens förslag innebär också att miljöpartiet lämnar sin unika modell med två likvärdiga språkrör för modellen med ett vice och ett andre vice språkrör. Åsa Domeij från Uppsala utsågs till vice språkrör och Maria Wetterstrand från Eskilstuna som andre vice språkrör.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista