Bra turistsommar trots regn

Den regniga sommaren verkar inte ha skrämt bort turisterna från Sörmland, i alla fall inte under maj, juni och juli. Enligt Sörmlandsturism AB är tillströmningen av turister under första halvan av sommaren ungefär lika stor som samma period förra året.

På Vilsta camping i Eskilstuna har det till och med gått riktigt bra berättar en av de ansvariga, Sandra Jansson. Campingplatser borde ha drabbas av den regniga sommaren men enligt Sörmlandsturism AB som gjort en länskoll, eller en så kallad besökarbarometer, över turismen i länet under maj, juni och juli så har de klarat sig bra.

Även andra boenden som vandrarhem och hotell har haft bra med gäster fram till slutet av juli. De stora vinnarna den här sommaren verkar, enligt undersökningen, vara handeln. Men även evenemang som riddardagarna i Mariefred, stadsvandringar i Strängnäs och marknaden Malma Marken har gått mycket bra i sommar.

De få som visar en försämring jämfört med förra sommaren är uteaktiviteter, som kanotuthyrning och givetvis badplatserna.

För museerna däremot har det varit gynnsamt, Birgitta Wilhelmsson sitter i receptionen på femörefortet i Oxelösund. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".