E20 avstängd resten av veckan

E20 vid Härad utanför Strängnäs kommer att vara avstängd åtminstone veckan ut på grund av att vägen måste saneras efter att tusentals liter bensin runnit ut.

Det var igår morse som en tankbil körde in i en bropelare på E 20 strax utanför Strängnäs mellan Kjula och Härad. Totalt 29 kubikmeter bensin läckte ut på vägbanan och i marken.

Räddningstjänsten stängde av hela E 20 för saneringsarbete. Från början trodde man att trafiken skulle kunna släppas på redan vid lunchtid idag men följderna har blivit mycket mer omfattande.

Hela vägbanan måste rivas upp eftersom asfalten luckras upp av de stora mängderna bensin som läckt ut. Det arbetet kommer att ta minst resten av veckan.

I närheten finns också en del gårdar med egna vattenbrunnar, där har man tagit vattenprover för säkerhets skull. Minst en gård har ombetts att tappa upp vatten och inte använda kranar tills det har kommit provsvar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista