"Oacceptabla anställningsvillkor på Ryanair"

Fackförbundet HTF kritiserar lågprisflygbolaget Ryanair för dåliga arbetsvillkor. De kabinanställda hos Ryanair som är stationerade i Sverige har lägre löner än dem som är stationerade i England och samtidigt är arbetstiden längre än den normalt brukar vara i Sverige.

Stefan Hansson-Böe, som precis slutat sin anställning som steward på Ryanair, är missnöjd med hur de anställda behandlas:

– Det är ganska hemskt att arbeta där, det letas hela tiden fel och man är alltid nervös för att någon av cheferna ska tilltala en, säger Stefan Hansson-Böe.

Svenska arbetsvillkor ska gälla på svensk arbetsmarknad, säger Ulf Solhal, ombudsman på HTF, som också är mycket kritisk till att de anställda på Ryan Air får betala 350 kronor om dagen i böter när de är sjuka.

– Flygbolagets låga priser, som till stor del bygger på dåliga löner och dåliga anställningsvillkor är oacceptabla idag, enligt Ulf Solhal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".