"Ungdomar fenomenala på att få tag på alkohol"

Ungdomars alkoholdrickande är en fråga som måste lösas på lokal nivå, och föräldrarna har ett stort ansvar. Det menar Ingmarie Larsson, samordnare i Sörmland för alkoholskadeförebyggande arbete. Hon bekräftar bilden att det är lättare för ungdomar att få tag på alkohol idag, med de nya införselreglerna.

Alkoholen flödar in över vårt lands gränser, och det är inte bara vuxna som tar del av den. Många unga människor i Sörmland får lätt tag i alkohol, via telefon, via lägenheter där försäljning pågår eller via lastbilschaufförer som handlat utomlands. Ingmarie Larsson säger att ungdomar är fenomenala på att hitta kontakter som kan förse de med alkohol.

Samtidigt fick ungdomar tag på alkohol även innan man fick ta in så mycket alkohol från andra EU-länder som man får idag. Men skillnaden mot förr är, enligt Ingmarie Larsson, att det nu är lättare för ungdomar att få tag på alkohol, i och med all privatimporterad alkohol från andra EU-länder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".