Ingen juridisk prövning av gifttunnor

Av allt att döma blir det inga juridiska turer i domstol kring uppgifterna om nedgrävda gifttunnor vid Ewos gamla fabrik i Vagnhärad. Miljöåklagaren Christer Pettersson säger att om det skulle finnas gifttunnor så är det ett preskriberat brott eftersom det lär ha skett på 60-talet.

Miljöåklagaren Christer Pettersson säger i en kommentar till Sveriges Radio Sörmland att han inte satt sig in i ämnet om det eventuellt finns nedgrävda gifttunnor på tomten till Ewos gamla fabrik i Jönåker.

Han säger att om det finns nedgrävda gifttunnor, så är det ändå ett preskriberat brott eftersom det lär ha skett på 60-talet. Därför finns det inget mer för en åklagare att göra i detta fall.

Enligt tidningsuppgifter dumpade läkemedelsjätten Astra gifttunnor i havet utanför Trosa på 60-talet. Samtidigt som andra tunnor grävdes ner i marken vid dotterbolaget Ewos anläggning i Jönåker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".