DSM uppfyller inte alla villkor

Läkemedelsföretaget DSM i Strängnäs med 125 anställda har fortfarande inte uppfyllt alla de villkor som Arbetsmiljöinspektionen har krävt efter olyckan tidigare i somras. Ingrid Wadin på Arbetsmiljöinspektionen säger att hon är förvånad över att företaget inte uppfyllt alla villkor eftersom det gått så lång tid sedan olyckan.

I juni inträffade en sprängolycka och en person skadades. Vid en inspektion upptäcktes att företaget saknade alla nödvändiga tillstånd och sedan dess har företaget varit stängt.

Det återstår för företaget att klassa de produkter som de tillverkar. Företaget måste bestämma sig för om ämnen de använder är explosiva eller inte. De ska ha tillstånd att hantera brandfarliga varor. De ska ha ett tillstånd som är utfärdat för dagens verksamhet. Det har använt ett gammalt tillstånd från 1997 som inte har uppdaterats, enligt Arbetsmiljöinspektionen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista