Sigridslund fick nej av Flens kommun

Majoriteten av Flens kommun stöder inte Sigridslundsskolans planer på att bli en friskola. Efter alla nedläggningshot beslutade skolan i våras att ansöka om att bli en friskola. Barn- och utbildningsnämnden har sedan dess sagt nej och igår var det kommunstyrelsens arbetsutskotts tur att göra detsamma.

Lars Falk, ordförande i partiet Alternativ 2000, gick tillsammans med socialdemokraterna emot övriga partier genom att säga nej. Anledningen till det, säger han, handlar om att det måste sparas pengar i kommunen.

Så lät det däremot inte i våras. Då stöttade han istället de borgerliga partiernas åsikter genom att föreslå friskolealternativet för Sigridslund när de hotades av nedläggning.

Omvändningen gillas inte av Katarina Lagerstedt som är ordförande i Sigridslundsskolans föräldraförening.

Även moderaten och kommunstyrelsens ordförande i Flen, Lotta Finstorp, är kritisk och tycker att Sigridslund ska finnas kvar.

Men trots ett nej från kommunstyrelsens arbetsutskott lever fortfarande Sigridslunds hopp. Det är nämligen Skolverket som tar det avgörande beslutet oavsett vad Flens kommun tycker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".