Gibbonapan fortfarande på rymmen

Den gibbonapa som rymde från sitt inhängnade område i Parken Zoo på tisdagen var vid 17-tiden fortfarande på rymmen. Han sitter 20 meter upp i ett träd inom parkens område. Trots att personalen försökt locka ner honom med lockrop och mat så sitter han kvar.

Driftschefen Ole Nielsen säger att apan har visat att han är hungrig och han tror att apan kommer ner när han vill äta.

Zologen och djurparkschefen Stefan Jonsson kommer att bevaka apan under onsdagskvällen och natten till torsdagen för att fånga in den i en bur om den hoppar ner från trädet, säger driftschefen Ole Nielsen.

Det var vid 14-tiden på tisdagen som Tarzan, som apan heter, rymde från sitt inhängnade område, men han valde ett mindre lämpligt gömställe. Han sitter nämligen 20 meter upp i en tall, och det på det område där geparder och leoparder i vanliga fall håller till. Djurskötarna har stängt in kattdjuren, och försöker nu locka ned Tarzan med mat och lockrop.

Driftschfen Ole Nielsen säger att apan ramlade ned i vattnet som omgärdar apornas område. Istället för att ta sig tillbaka tog han sig upp över ett staket och upp i en tall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista